Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μανώλης Στεφανουδάκης: ''Το καμάρι της Γαλιάς''

Γεννήθηκε στις 05 Απριλίου 1983 στο Ηράκλειο Κρήτης και κατοικεί στη Γαλιά.
Επειδή η μοίρα δεν τα φέρνει καμιά φορά όπως τα περιμένουμε, από τις 23 Απριλίου 2007, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.
Μετά το ατύχημα που είχε παντρεύτηκε την Ερμιόνη Κυριακάκη και απέκτησε μαζί της μια κόρη τη μικρή Γεωργία.
Στα πλαίσια της αποκατάστασής του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό εντασσόμενος στον αθλητικό σύλλογο «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ».
Αρχικά ασχολήθηκε με την κολύμβηση στην κατηγορία S5 κατακτώντας σε αγώνες που πήρε μέρος 3 χρυσά,1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο.
Ωστόσο, η δυσκολία της μετακίνησης στο Ηράκλειο για τις προπονήσεις του, λόγω της έλλειψης υποδομών ,τον έκαναν να εγκαταλείψει την κολύμβηση και να ασχοληθεί με το στίβο.
Τον Ιούλιο του 2009 ξεκίνησε προπονήσεις στο γυμναστήριο και στις αρχές Αυγούστου του ίδιου έτους ξεκίνησε τις προπονήσεις του στο στάδιο, αρχικά στη σφαίρα και στη συνέχεια στο ακόντιο.
Στις 25 και 26 Ιουνίου 2010 αγωνίστηκε στον ακοντισμό και στη σφαιροβολία, όπου κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια.
Στις 17 Ιουλίου 2010 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό με βολή 22,20 m., ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε κατακτήσει ξανά την πρώτη θέση στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.
Τον Αύγουστο του 2010 πήρε μέρος στους αγώνες Εθνικού Πρωταθλήματος της Κροατίας, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στον ακοντισμό, καταρρίπτοντας για δεύτερη φορά το Πανελλήνιο ρεκόρ και ανεβαίνοντας στην έκτη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία του, με βολή 22,30 m. Στο αγώνισμα της σφαιροβολίας κατέκτησε την τρίτη θέση.
Tο Σεπτέμβριο του 2010 συμμετείχε σε αγώνες Εθνικού Πρωταθλήματος της Αγγλίας, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση και στα δύο αγωνίσματα.
Στις 24 έως 26 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα, όπου κατάφερε για άλλη μια φορά να ξεπεράσει τον εαυτό του, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο και προσωπικό του ρεκόρ, τόσο στη σφαιροβολία με βολή 9,20 m., όσο και στον ακοντισμό με βολή που έφτασε τα 28,28 m.
Η αυλαία για το 2012 άνοιξε με την αθλητική διοργάνωση Fazza στα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα.
Στις 12 Μαρτίου αγωνίστηκε στον ακοντισμό και κατέλαβε την πρώτη θέση με το system point για τις κατηγορίες F53, F54, F55,F56, F57 , με βολή 24,30m., λόγω αλλαγών στους κανονισμούς της πατέντας ρίψεων και στις 14 Μαρτίου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη σφαιροβολία με βολή 7,10m.
Οι μέχρι τότε επιδόσεις του τον έφεραν να αγωνιστεί στη μεγάλη διοργάνωση, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο διεξήχθη στο Standskanaal της Ολλανδίας.
Στις 24 Ιουνίου έριξε τη σφαίρα σε απόσταση 8,38m., και ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου, ενώ στις 26 Ιουνίου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι με βολή 25,11m.
Και κάπως έτσι έφτασε η στιγμή συμμετοχής του στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου από τις 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο αθλητής από τη Γαλιά με βολή στα 27,37μ. πήρε το χάλκινο μετάλλιο του ακοντισμού κατηγορίας F54/55/56, σημειώνοντας παράλληλα την καλύτερη επίδοση του για το 2012.
Η συνέχεια δεν μπορεί να περιγραφεί ούτε με μία πένα αλλά ούτε και με τα πλήκτρα ενός υπολογιστή.
Είναι μερικές στιγμές που ισχύει το ρητό ''Μια εικόνα ισούται με 1000 λέξεις''
Ο Πολιτιστικός σύλλογος της Γαλιάς ανέλαβε να διοργανώσει τελετή υποδοχής του Μανώλη στην Κρήτη,η οποία ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και ολοκληρώθηκε με ένα απίστευτο γλέντι στη Γαλιά με πολλούς επίσημους και ανεπίσημους καλεσμένους.
Μανώλη, σε ευχαριστούμε από καρδιάς για τη δύναμη που μας δίνεις και για τα μαθήματα ζωής και που πραγματικά κάνεις πράξη το "Ένας άνθρωπος που έχει πίστη, αξίζει όσο 100 ανθρώπους που δείχνουν ενδιαφέρον..."
Ευχή όλων μας να κατακτήσεις και το Χρυσό στους επόμενους Ολυμπιακούς!
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από το πανδαιμόνιο που επικράτησε στη Γαλιά το βράδυ της υποδοχής του..
Δείτε την υποδοχή του Ολυμπιονίκη μας στη Γαλιά (ΒΙΝΤΕΟ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου