Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ: Το βάρος στις ακαδημίες

Με τη νεανική ομάδα του Αθλόπολις θα βρεθεί αντιμέτωπη η ομάδα της Δόξας ,στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 ΕΠΣΗ.
Το Αθλόπολις αν και δεν αριθμεί πολλά χρόνια από την ίδρυση του ,έχει καθιερωθεί πλέον στο τοπικό ποδόσφαιρο και έχει γίνει γνωστό εξαιτίας των ακαδημιών του.
Η ίδρυση του χρονολογείται το 2004 ,όταν ο τωρινός πρόεδρος Σταύρος Σκούφος δημιούργησε ένα σωματείο με στόχο το αθλητικό ιδεώδες ,το σεβασμό της προσωπικότητας του παιδιού ,την πειθαρχία και τον αλληλοσεβασμό που απαιτεί ένα ομαδικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο.
Έκτοτε η ακαδημία του Αθλόπολις έχει αναδείξει αρκετά ποδοσφαιρικά ταλέντα ,τα οποία έχουν πάρει μεταγραφή σε μεγάλες ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός ,ο Ο.Φ.Η.,ο Εργοτέλης κτλ.
Επίσης το Αθλόπολις διαθέτει και ''μεγάλη ομάδα'' η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ.
Βασίζεται κυρίως στα παιδιά της ακαδημίας τα οποία όμως στελεχώνουν και μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές ,ώστε να παρουσιάζεται ένα αξιόμαχο σύνολο.
Στην έναρξη της σεζόν προπονητής ήταν ο Γιώργος Βλατάς όμως πριν λίγο καιρό λύθηκε κοινή συνεναίσει η συνεργασία με το Αθλόπολις και στην άκρη του πάγκου έκατσε ο Σταύρος Πρωτογεράκης
Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο η ομάδα του Αθλόπολις προχώρησε στην απόκτηση 7 ποδοσφαιριστών με τους: Καπετανάκη και Μαγούλιο (Τύλισος) ,Πυτικάκη (Δειλινά) ,Τσιγκώνη και Ντόκα (Αλμυρός) ,Ξυδάκη (Ηρόδοτος) και Χουρίδη (Ηρακλής Ηρ.) να προστίθενται στο ήδη υπάρχον ρόστερ.
Επίσης αποδέσμευσε 8 παίκτες με τους: Μπορμπουδάκη (Ανάληψη) ,Κυραλάκη και Σκουλούδη (Αλμυρός) ,Τζαγκαράκη (Ρωμανός) ,Χανιωτάκη,Λουμπάκη και Ξημεράκη (Εργοτέλης) και Χαλκιαδάκη (Παναθηναϊκός) να παίρνουν μεταγραφή.
Να σημειωθεί ότι η ακαδημία του Αθλόπολις έχει συνάψει συνεργασία από το 2007 με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και από φέτος με την Liverpool FC.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι το Αθλόπολις παρά το καλό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ,πλέον βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Με το πέρας δεκατριών αγωνιστικών βρίσκεται στη 13η θέση ,έχοντας 12 βαθμούς με απολογισμό 3 νίκες ,3 ισοπαλίες και 7 ήττες.
Επιπρόσθετα στο θεσμό του Κυπέλλου αποκλείστηκε από την πρώτη φάση όταν ηττήθηκε από την Αγία Βαρβάρα με 4-0.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο μεσοεπιθετικός Ρομπάκης ,ο οποίος αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ του Αθλόπολις στο πρωτάθλημα με 7 τέρματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου