Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απορρίφθηκε η ένσταση της Δόξας...!


Aπορρίφθηκε τελικά από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ η ένσταση της Δόξας Γαλιάς για το παιχνίδι με την ΑΕΚ Τσαμπουράκης.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ ανακοίνωσε σήμερα το σκεπτικό για το λόγο της απόρριψης της ένστασης της Δόξας Γαλιάς, την οποία κατέθεσε το σωματείο της Μεσαράς κατά του κύρους του αγώνα με την ΑΕΚ.
Η απόρριψη δεν έχει να κάνει με την απόφαση που είχε πάρει το καλοκαίρι η ΕΠΣΗ σχετικά με την αρίθμηση στις φανέλες αλλά με το γεγονός ότι η Δόξα Γαλιάς δεν κατονομάζει τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν αντικανονικά στον αγώνα.
Αναλυτικά το σκεφτικό της Πειθαρχικής Επιτροπής, έχει ως εξής:
«Σας Γνωρίζουμε ότι κατόπιν συνεδριάσεως της Πειθαρχικής Επιτροπής και λαμβάνοντας υπόψη την υποβληθείσα ένσταση (αρ.πρωτ.768/10-10-2011 τον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων της ΕΠΟ, και
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
1.-Το άρθρο 14 $ 1 ΕΔ ε, το οποίο αναφέρει ότι: απαραίτητη Προϋπόθεση συμμετοχής Ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι να φορούν σε όλη τη διάρκεια αυτών τη στολή τους, η οποία υποχρεωτικά περιλαμβάνει ΦΑΝΕΛΑ-ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ –ΚΑΛΤΣΕΣ -ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ. α)……β)……γ)……δ)……
2.-Η αρίθμηση στην εμφάνιση (φανέλα-παντελονάκι) των ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματα του παρόντα κανονισμού ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ είναι από ένα (1) έως δεκαοκτώ (18) θεμελιώνοντας έτσι λόγo αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα σε περίπτωση παράβασης της διάταξης αυτής.
Το άρθρο 23$ 1 του ΚΑΠ περί υποβολής ενστάσεων, όπου αναφέρεται «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΟΥΣ….. ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ $ 9 ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: <<ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ Προβλεπόμενες ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ:
Βάσει των οποίων το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΕΝΣΤΑΣΗ.
3.-ΤΗΝ $ 5 εδ. α, του ίδιου ως άνω άρθρου,το οποίο ορίζει ότι <<ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ γ,δ,ε.ζ, και η της $1 (ενν.του Αρ.23),υποβάλλονται στη διοργανώτρια μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που ο αγώνας έγινε, η οποία δεν υπολογίζεται >> από την οποία διάταξη προκύπτει ότι η υπό εξέταση ένσταση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.
4.- Το εδ. ε της $ 1 του Αρ.23 όπου ορίζει: (ΕΝΝ.Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται…..) ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ.
Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αναφέρονται οι συγκεκριμένοι λόγοι στους οποίους στηρίζεται η ένσταση,σε συνδυασμό με το εδ.β της $ 6 του ίδιου άρθρου όπου ορίζεται ότι:Καθεμία από τις παραπάνω ενστάσεις πρέπει να υποβάλλεται με χωριστό υπόμνημα, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ-και μέσα στις προθεσμίες που προβλέπονται- ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ, ΚΡΙΝΟΜΕΝΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΟΞΑ,ΚΑΘΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΕΚ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΑΡ.23$1 εδ.ε του ΚΑΠ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου