Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Άνοδος στη Γ' Εθνική και μέσω του Κυπέλλου ΕΠΣΗ

Μια δεύτερη ευκαιρία θα έχουν οι ομάδες που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων για να ανέβουν στην Γ' Εθνική, καθώς επισημοποιήθηκε από την ΕΠΟ ότι η νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας προβιβάζεται αυτομάτως στην Γ' Εθνική.
Η προκήρυξη αναφέρει αναλυτικά τα εξής στο άρθρο 3, παρ. β: 
«Στην περίπτωση που η νικήτρια Ομάδα της διοργάνωσης Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων (η οποία προβιβάζεται αυτομάτως στην Γ' Εθνική για την περίοδο 2016 - 2017), είναι και Πρωταθλήτρια στην Α΄ Κατηγορία της οικείας Ε.Π.Σ., η Ομάδα αυτή δεν θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ.. 
Οι αγώνες του συγκεκριμένου Ομίλου που θα μετείχε η Ε.Π.Σ. στην οποία θα ανήκει η εν λόγω Ομάδα θα διεξαχθούν με τρεις ομάδες». 

Μπαράζ πρωταθλητών:

Όσον αφορά την προκήρυξη των μπαράζ πρωταθλητών, υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς από κάθε όμιλο θα προβιβάζονται δύο ομάδες στην Γ' Εθνική και όχι μόνο μία, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. 
Έτσι από τους πρωταθλητές της Κρήτης που θα συγκροτήσουν τον 14ο Όμιλο, οι δύο θα ανέλθουν στην Γ' Εθνική. 
Το άρθρο 14 της προκήρυξης αναφέρει σχετικά με τον προβιβασμό:  
«Ο προβιβασμός των Ομάδων θα γίνει ως εξής: Μετά την τελική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων στους 14 Ομίλους, οι Ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο (2) πρώτες θέσεις κάθε Ομίλου, θα προβιβαστούν στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017. 
Εάν, μία Ομάδα ή και οι δύο (2) Ομάδες, που θα καταλάβουν τις δύο (2) πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Ομίλου, δεν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2016 - 2017, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνονται από τις δύο (2) άλλες Ομάδες του Ομίλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου