Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ριζικές αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ

Έπειτα από τη συζήτηση των προέδρων της Α1 ΕΠΣΗ με τη Διοίκηση της ΕΠΣΗ ,η τελευταία έκανε δεκτές τις προτάσεις που είχαν καταθέσει και πλέον διαφοροποιείται στο έπακρο η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας.
Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν δύο όμιλοι των 10 ομάδων έκαστος στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου του Ηρακλείου.
Μετά τους αγώνες που γίνονταν δημιουργούνταν ο όμιλος ανόδου και ο όμιλος παραμονής και εν συνεχεία τα γνωστά σε όλους μας play-off και play-out.
Από φέτος αυτό θα σταματήσει να ισχύει και θα δημιουργηθεί ένας όμιλος 20 ομάδων όπου θα παίξουν όλοι με όλους και πρωταθλητής θα είναι αυτός που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από 38 αγωνιστικές.
Επίσης από την μεθεπόμενη σεζόν θα υπάρξει μείωση των ομάδων σταδιακά καθώς και play-off και play-out ξανά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΈΠΣΗ:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΗ συνεδρίασε απόψε και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι προτάσεις των σωματείων για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας.
Μετά την συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκε από την περίοδο 2016-17 το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας να επανέλθει στην διεξαγωγή του ενός ενιαίου ομίλου.
Την περίοδο 2016-17 το πρωτάθλημα θα γίνει με 20 ομάδες και σταδιακά οι ομάδες θα μειώνονται ώστε την περίοδο 2018-19 οι ομάδες στην Α1 Κατηγορία να είναι 16.
Παράλληλα, αποφασίστηκε την προσεχή περίοδο 2016-17 να ΜΗΝ γίνουν στην Α1 Κατηγορία αγώνες play off και play out, διαδικασίες οι οποίες θα επανέλθουν σε επόμενες περιόδους με την ταυτόχρονη μείωση των ομάδων."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου